Dorn-Breuβ

 

Dorntherapie is een milde behandeling waarbij problemen verholpen worden die te maken hebben met de stand van het skelet.. Het is niet te vergelijken met het kraken van de botten, waarbij meestal heel abrupt gewerkt wordt.

Door een bepaald trauma of doordat je een verkeerde houding aanneemt, kan er een scheefstand optreden in de wervelkolom of het bekken. Hierdoor kunnen allerlei klachten ontstaan die gemakkelijk te herleiden zijn naar scheefstand in het skelet, zoals rugpijn,nek-/schouderklachten, hernia, isschias.

Waar je vaak niet aan denkt is dat ook andere klachten zoals maag/darmklachten, hoofdpijn, kniepijn enz. ook te maken kunnen hebben met de positie van de beenderen.

 

De behandeling

Bij de Dorntherapie wordt uitgegaan van een verschil in beenlengte.

De meeste mensen hebben een klein beenlengteverschil omdat er elders in het lichaam spanning zit. Daardoor sta je al in een verkeerde houding.

Tijdens de behandeling wordt eerst de beenlengte gecorrigeerd door een lichte oefening. Daarna wordt het bekken en wervelkolom bekeken en gecorrigeerd. Dit corrigeren gebeurt altijd in beweging. Hierdoor wordt de weerstand van de spieren minder zodat de beenderen gemakkelijker op hun plaats komen.

Om het resultaat blijvend te maken combineren wij Dorntherapie met Guasha, eventueel afgewisseld met Shiatsubehandelingen.

 

Een Dornbehandeling wordt altijd afgesloten met een Breuβmassage. Dit is een energetische massage die er tevens voor zorgt dat de wervelkolom op zijn plaats blijft.

                                                                                                                                                                                                                    

© Sense-Ability